OM OSS
TILLSAMMANS GÖR VI DEN SVENSKA VÅRDEN TRYGGARE OCH SÄKRARE.
Vi på Lexicare bemannar med omtanke hos regioner, kommuner och privata vårdgivare. Vår vision är att tillsammans skapa en tryggare och säkrare vård. Våra värderingar ligger i kvalitet, trygghet, omtanke och service.

BEMANNING MED OMTANKE

Lexicare står för bemanning med omtanke. Tillsammans med våra konsulter och vårdgivare bygger vi en tryggare och säkrare vård.

Vi bemannar med värderingar om kvalitet, trygghet, omtanke och service inom den svenska hälso- och sjukvården. Vi bemannar regioner, kommuner och privata vårdgivare med kvalitetssäkrade sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och undersköterskor.

Lexicare föddes med två tankar i bakgrunden; den ena är att tillsammans med våra konsulter och vårdgivare bygga en tryggare och säkrare vård. Det andra är att skapa goda förutsättningar för våra sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och undersköterskor att själva styra över var, när och hur de vill jobba samt friheten att kunna styra över sin egen ekonomi. Våra konsulter tar sina respektive hantverk med stort engagemang och dedikation i en trygg och säker vård. Våra konsulter är måna om patientsäkerheten och ser gärna att finnas tillgängliga för längre uppdrag vid behov, men också finnas till där de akut behövs.

Vårt mantra är att du som konsult ska kunna leva ett gott och hälsosamt liv på ditt hantverk samt minska arbetsbelastningen hos våra vårdgivare. Vi jobbar tillsammans mot att den svenska vårdpersonalen slutar i förtid på grund av faktorer som hög arbetsbelastning och minskad patienttid. Vi på Lexicare finns där som ett tryggt och säkert komplement i den svenska vården samt arbetar tillsammans mot att skapa en mer jämlik vård med ökad patientsäkerhet inom våra 21 regioner och 290 kommuner, både hos offentliga och privata vårdgivare.